Charlique Rolle benoemd tot voorzitter van de Black Arts & Culture Alliance of Chicago

Rolle neemt het stokje over van medeoprichter Jackie Taylor en heeft grote plannen voor de toekomst van de organisatie

Charlique Rolle, een ervaren kunstbeheerder, artiest en producent, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Black Arts & Culture Alliance of Chicago. Deze non-profitorganisatie, voorheen bekend als de African American Arts Alliance, is opgericht in 1997 en heeft als doel het ondersteunen van zwarte kunstenaars in de podiumkunsten, beeldende kunst, literatuur, technische en ontwerpkunsten. Rolle neemt het leiderschap over van medeoprichter Jackie Taylor en zal worden bijgestaan door vicevoorzitter Vershawn Sanders-Ward.

Een nieuwe visie voor de toekomst

Rolle heeft grote plannen voor de toekomst van de Black Arts & Culture Alliance of Chicago. Ze wil de organisatie verder ontwikkelen als een centrale hub waar zwarte kunstenaars en kunstorganisaties samenkomen en ondersteuning vinden. Daarnaast wil ze de economische ontwikkeling van de kunstsector stimuleren en meer mogelijkheden creëren voor individuele kunstenaars en onafhankelijke bedrijven. Rolle en Sanders-Ward streven ernaar om de autonomie en flexibiliteit van kunstenaars te vergroten en hen te voorzien van de nodige middelen om te gedijen.

Een nieuwe naam voor een nieuwe generatie

De naamsverandering van de organisatie, van African American Arts Alliance naar Black Arts & Culture Alliance of Chicago, weerspiegelt de wens om een inclusieve ruimte te creëren voor alle zwarte kunstenaars in Chicago, ongeacht hun achtergrond. Rolle benadrukt het belang van diasporische vertegenwoordiging en het bieden van een specifieke ruimte waar kunstenaars zich kunnen identificeren zonder twijfel. De nieuwe naam symboliseert de volgende generatie kunstenaars en de voortdurende groei en evolutie van de organisatie.

Het erfgoed van de oprichters

Hoewel het een uitdagende taak is om het stokje over te nemen van medeoprichter Jackie Taylor, voelt Rolle zich vereerd en nederig dat ze is gekozen als de juiste persoon voor deze rol. Ze is vastbesloten om voort te bouwen op de erfenis van de oprichters en om het vertellen van zwarte verhalen te blijven bevorderen, niet alleen in het theater, maar in alle kunstgenres. Rolle en Sanders-Ward willen bruggen slaan tussen verschillende kunstvormen en meer kansen creëren voor samenwerking en groei.

Het belang van ondersteuning voor zwarte kunst

Rolle benadrukt het belang van partnerschappen en hulpbronnen om zwarte kunst te ondersteunen op de lange termijn. Ze wil samenwerken met andere organisaties om juridische, financiële, medische en verzekeringsondersteuning te bieden aan kunstenaars. Daarnaast wil ze meer kansen creëren en verbindingen leggen voor kunstenaars, zodat ze hun portfolio kunnen uitbreiden en hun carrière kunnen laten groeien. Rolle gelooft sterk in de kracht van kunst in de samenleving en wil de impact van zwarte kunst vergroten.

Met Charlique Rolle als nieuwe voorzitter heeft de Black Arts & Culture Alliance of Chicago een sterke leider aan het roer. Rolle heeft grote plannen om de organisatie verder te ontwikkelen als een hub voor zwarte kunstenaars, waar ze ondersteuning, gemeenschap en middelen kunnen vinden om te gedijen. Ze wil de autonomie en flexibiliteit van kunstenaars vergroten en bruggen slaan tussen verschillende kunstvormen. Met haar passie en toewijding zal Rolle een belangrijke rol spelen in het bevorderen van zwarte kunst en cultuur in Chicago.